10 טיפים מומלצים לנגנים מתחילים

להתחיל ללמוד לנגן בגיטרה, זו חוויה מרגשת ומלאה בעליות, ירידות והמון מוסיקה בין לבין. הנה עשרה טיפים חיוניים שיעזרו לכם לנווט בשלבים הראשונים של תקופת הלמידה שלכם.

תמונה של להקה עם גיטרות

  1. בחרו גיטרה מתאימה - לא כל הגיטרות נוצרו שוות. הקדישו זמן לבחירת גיטרה שתתאים לגודל, להעדפות המוזיקליות, ולתקציב שלכם - כלי שנבחר היטב יכול להגביר משמעותית את ההתמדה שלכם בתהליך הלמידה.

  2. למדו לאחוז את הגיטרה בצורה נכונה - השלב הראשון שלומדים כשלוקחים גיטרה לראשונה בידיים - הוא להחזיק אותה בצורה נכונה. ודאו שהישבן שלכם ממוקם בצורה נכונה ושאחיזתכם בצוואר הגיטרה היא נוחה ומבוססת - שליטה מוקדמת בדברים אלו יכולה למנוע היווצרות הרגלים גרועים.

  3. התחילו עם היסודות - להבין את מבנה וחלקי הגיטרה, ללמוד לכוון אותה לבד וללמוד לקרוא אקורדים או תווים בסיסיים הם יסודות חיוניים שכל מתחיל צריך לשלוט בהם, התחילו עם הדברים הפשוטים והתקדמו לפי הקצב שמתאים לכם.

  4. תרגלו באופן קבוע - התרגול לא בהכרח יוביל לשלמות, אך התמדה היא הדרך הבטוחה לשם. הקציבו זמן לתרגול כל יום, והיו עקביים, בסוף - זהו המפתח להצלחה בכל תחום.

  5. אם בחרתם להתחיל ללמוד אקורדים - התחילו עם אקורדים פשוטים, לפני שאתם ממשיכים לאקורדים מורכבים יותר. התקדמות הדרגתית עוזרת לבנות כוח באצבעות וזיכרון שריר.

  6. היו סבלניים - התקדמות עשויה להיות איטית בהתחלה, וזה בסדר. זכרו, כל גיטריסט.ית שאתם מעריצים התחילו מאפס פעם.

  7. השתמשו במטרונום - מטרונום הוא מכשיר שיעזור לכם לשמור על קצב. חפשו קטע מוזיקלי שאתם אוהבים, כמו סולו לדוגמא ולמדו לנגן אותו. התחילו בכך שתנגנו אותו לאט בהתחלה, ולאחר מכן, כשאתם שולטים כבר מספיק טוב - הגבירו את הקצב. הגברה הדרגתית של קצב יכולה לשפר את רמת הנגינה שלכם משמעותית.

  8. למדו את השירים שאתם הכי אוהבים - קשה להסביר במילים את פרץ האושר שחווים כשמצליחים לנגן שיר שממש אוהבים. זה מחבר, משמר מוטיבציה ועוזר ליישם את מה שלמדתם בדרך שהיא כיפית ומתגמלת.

  9. שמרו על האצבעות - אחד מ"תסמיני" ההתחלה שאתם עלולים לחוות הוא התקשות, גירוי או פציעה קלה בעור שבקצה האצבעות. הדבר קורה כי העור בכריות האצבעות לא רגיל ללחוץ על שריגי הגיטרה זמן ממושך. חשוב לא ללחוץ בחוזקה על השריגים, מיקום נכון של האצבעות על השריגים גם דורש לחיצה פחות חזקה וגם יפיק את הצליל הכי נקי. בנוסף, בחירת גיטרה קלאסית כגיטרה ראשונה יכולה לעזור בעניין זה כיוון שמיתריה רכים יותר.
    אם העור שלכם רגיש מאוד ונגרם חתך או פצע כלשהו שמפריע לכם לנגן, מומלץ להניח את הגיטרה יפה בצד ולחכות שהמקום יחלים. לנסות לנגן עם פצע רק יחמיר את המצב שלו ובכך ירחיק אתכם מהשגת המטרה. שחשוב לציין שבדרך כלל לא נגרמת חבלה וכל התסמינים חולפים מעצמם בלי שתצטרכו לעשות כלום.

  10. התחילו בהדרגה ובקצב שלכם - אל תחפשו להתקדם מהר מדי, זה לא יגרום לכם להיות טובים יותר ואף אחד לא עומד עם אקדח מוצמד לראשכם. התחילו בתרגול שירים פשוטים וקלים ורק לאחר שאתם שולטים בהם ומלאי בטחון - התקדמו לשירים מורכבים יותר.

אנחנו מאחלים לכם, שתלמדו, תתפתחו ותתאהבו בדבר המדהים הזה שנקרא "גיטרה" 

 

בהצלחה :)

נגנו