פרשנות לשיר: הבלוז - היהודים
בעמוד זה תמצאו ניתוח ופרשנות של השיר
תקציר
השיר מתאר תחושות של פחד, בלבול וחוסר ודאות של הדובר, שמרגיש תקוע ולא מצליח להתקדם בחייו. הוא מתאר את עצמו כמי שנמצא בתוך 'בלוז', מצב רוח דיכאוני, ומייחל ליום שבו יוכל להשתנות ולהרגיש טוב יותר. השיר משלב בין תחושות אישיות לבין התייחסות לעולם החיצוני ולהישגים של האנושות, מה שמדגיש את תחושת הקטנות והחוסר משמעות של הדובר.
נושא
פחד, בלבול, חוסר ודאות, תקווה לשינוי
ניתוח מילות השיר
1
בית
תוכן:
כבר שבוע שאני פוחד ללכת
וצובע את הבוקר בשחור
מבוהל מדי פותח את הדלת
היי אני מת מקור.
ניתוח:
בבית הראשון הדובר מתאר תחושות של פחד וחרדה שמשפיעות על חייו היומיומיים. הוא מרגיש שהוא לא מסוגל לצאת מהבית ולחוות את העולם, והתחושות הללו מציירות את עולמו בצבעים קודרים.
2
בית
תוכן:
כבר שכחתי מה זה להביט קדימה
ושקעתי בחולות שמאחור
כשכולם רצים מתים כבר להגיע
אני עומד בתור.
ניתוח:
בבית השני הדובר מתאר תחושת תקיעות וחוסר יכולת להתקדם בחיים. בעוד שאחרים מתקדמים ורצים קדימה, הוא מרגיש שהוא נשאר מאחור ולא מצליח למצוא את דרכו.
3
פזמון
תוכן:
אז מה אני יודע אני בתוך הבלוז כולי
אז אני שואל ומייחל, וככה מתפלל
שיגיע גם היום שלי.
ניתוח:
בפזמון הדובר מבטא את תחושת הדיכאון ('בלוז') שהוא נמצא בה, ואת התקווה שלו שיום אחד יגיע היום שבו יוכל להשתנות ולהרגיש טוב יותר. הפזמון משקף את השאיפה לשינוי ולשיפור במצבו הנפשי.
4
בית
תוכן:
גם שלחנו אנשים אל הירח
והביטלס, הם עשו כבר את הכל
על כסא קטן יושב אדון קירח
ושר לו רוקנרול.
ניתוח:
בבית השלישי הדובר מתייחס להישגים הגדולים של האנושות, כמו הנחיתה על הירח וההצלחה של הביטלס. הוא משווה את ההישגים הללו למצבו האישי, ומרגיש קטן וחסר משמעות לעומתם.
5
בית
תוכן:
ובתוך כל זה אני קצת משתגע
וחושב פתאום להיות או לא להיות
וברגע של שכרות אני קובע
צריך להשתנות.
ניתוח:
בבית האחרון הדובר מתאר תחושת טירוף וחוסר יציבות נפשית. הוא מהרהר בשאלה הקיומית 'להיות או לא להיות' ומגיע למסקנה שבשביל לצאת מהמצב שבו הוא נמצא, הוא חייב להשתנות. רגע השכרות מסמל את הנקודה שבה הוא מבין את הצורך בשינוי.
שירים קשורים