פרשנות לשיר: לטרוף את החיים - שלמה ארצי
בעמוד זה תמצאו ניתוח ופרשנות של השיר
תכנים נוספים לשיר זה
תקציר
השיר מתאר מערכת יחסים בין שני אנשים, עם דגש על רגעים קטנים ומשמעותיים שהם חווים יחד. הוא מתאר את הרצון לאהוב ולחיות את החיים במלואם, תוך התמודדות עם אתגרים יומיומיים ושאיפות לעתיד טוב יותר. יש בו תחושת נוסטלגיה ורומנטיקה לצד ביקורת חברתית על המצב הקיים.
נושא
אהבה, נוסטלגיה, ביקורת חברתית, שאיפות לעתיד
ניתוח מילות השיר
1
בית
תוכן:
ואז אמרת עזוב, עזוב, רק אל תרפה ממני והיינו מתנשקים עד אור מול מגרשי הטניס 'תודה שאת עוד פה', צעקתי מרחוק לא, לא שמעת אותי, אולי היו נביחות כלבים ברחובות תקראי לי החולם, תקראי לזה צורך הייתי אז עוצר ומתלהב מכל צלילי תזמורת 'תודה שאת עוד פה', הייתי ממלמל, לא מפריע לך לרקוד נוסע לכרמל לתפוס שלוות במקום זריחות
ניתוח:
בבית זה מתוארת סצנה אינטימית בין שני אנשים, עם דגש על רגעים קטנים ומשמעותיים כמו נשיקות עד אור הבוקר. יש תחושת נוסטלגיה ורומנטיקה, לצד תחושת צורך והערכה כלפי הנוכחות של בת הזוג. הנסיעה לכרמל מסמלת חיפוש אחר שלווה ובריחה מהמציאות.
2
פזמון
תוכן:
כמו כולם רצינו לאהוב, לטרוף את החיים כמו כולם רצינו קצת זכויות, שוויון, מקום, אולי דירה בעיר תנו לנו לחיות, אל תעשו בעיות אל תפריעו לנו את המחשבות כמו אמא התקרבת אליי ולחשת לי משהו טוב, משהו טוב
ניתוח:
הפזמון מבטא את הרצון הכללי של אנשים לאהוב ולחיות את החיים במלואם, עם דגש על זכויות ושוויון. יש בו קריאה לחופש ולחיים ללא הפרעות, לצד תחושת חום וביטחון שמגיעה מהקשר האינטימי.
3
בית
תוכן:
וכשהיה לך יומולדת התמלאנו רגש ונבואות קטנות על מה יהיה מחר בעצם אנחנו השפיץ של העולם אם לא נבין את זה אף פעם לא נוכל לחיות בשלווה פנימית השארת דלתות פתוחות עד שעלה הבוקר אכלנו ארוחות, נלחמנו ושילמנו ביוקר בוא לא נחשוב על כלום, במילא לא נדע היינו שתי דמויות הזויות מספר העולם
ניתוח:
בבית זה מתוארת סצנה של יום הולדת, עם תחושת רגש ונבואות לעתיד. יש בו תחושת גאווה והבנה של מקומם בעולם, לצד תחושת חוסר ודאות לגבי העתיד. הדלתות הפתוחות מסמלות פתיחות וקבלה, אך גם חוסר ביטחון. הבית מסתיים בתחושת חוסר ודאות והזיה.
4
פזמון
תוכן:
כמו כולם רצינו לאהוב, לטרוף את החיים...
ניתוח:
הפזמון החוזר מחזק את המסר המרכזי של השיר - הרצון לאהוב ולחיות את החיים במלואם, עם דגש על זכויות ושוויון. הוא מבטא את התחושות והשאיפות של הדוברים בצורה ברורה וחזקה.
שירים קשורים